Romania Azi

Știrea despre Michael Schumacher care face înconjurul lumii. Un medic rupe tăcerea

Fostul pilot de Formula 1, Michael Schumacher, a suferit pe 29 decembrie 2013, un accident la schi, iar de atunci se află într-o stare gravă.

Un cunoscut medic din Germania susține că starea fostului campion mondial, Michael Schumacher, s-ar putea îmbunătăți vizibil., scrie BZI.

Un alt medic admite ca nu se poate recupera complet

“Fanii ar trebui sa spere in continuare. Potrivit unui studiu realizat in Suedia, intre 30% si 40% dintre pacienti au redevenit constienti la patru ani de la accidente”, a explicat medicul Mark Obermann.

Directorul Centrului de Neurologie din cadrul spitalului Asklepios, din Seesen admite însă că nu poate fi vorba despre recuperare completă:

“Multi isi pot reveni si isi pot vedea copiii sau nepotii crescand, ce planuri isi fac sau ce se intampla in cercul apropiat de familie si prieteni”.

Famila ține secretă starea lui Schumacher. Ultimul anunț oficial a fost făcut acum mai bine de un an, când avocatul familiei a dat în judecată o revista care susținea că Schumacher poate să meargă.

Avocatul familiei Schumacher, Felix Damm a anunțat că starea de sănătate a lui Schumacher nu s-a schimbat absolut deloc, ea fiind, în continuare, gravă, iar acesta nu poate sta în picioare nici măcar ajutat.

„Michael Schumacher nu poate să meargă. Nici măcar nu se poate ridica, chiar dacă este ajutat de oamenii care au grijă de el”, a spus Felix Damm, pentru Sportal, citat de Ziare.com.

Ziarul german Bunte scria, anul trecut, că Schumacher dă semne majore de însănătoșire, dar familia fostului sportiv a dat în judecată publicația, negând vehement informațiile. Procesul a ajuns astfel la al doilea termen, unde Felix Damm a afirmat din nou că starea de sănătate a lui Schumacher nu s-a schimbat.

Prima fotografie cu fostul campion de F1, Michael Schumacher, in pat dupa accidentul de schi de acum 3 ani, a fost scoasa la vanzare pentru 1,2 milioane de euro, relateaza Daily Mail.

Autoritatile din Elvetia si Germania au lansat o ancheta pentru a afla cine a realizat fotografia care l-ar prezenta pe Michael Schumacher, in patul sau din locuinta din Geneva. Fotografia ar fi scoasa la vanzare pentru 1,2 milioane de euro.

Fostul campioan de Formula 1 se recupereaza in Geneva de cand a iesit din coma. Familia a fost extrem de rezervata in legatura cu informatiile pe care le-au facut publice in legatura cu Michael Schumacher. “Nu este o persoana publica, asa ca vom continua sa nu facem comentarii in legatura cu starea sa de sanatate” a sustinut purtatoarea sa de cuvant.

In septembrie familia lui Michael Schumacher a dat in judecata publicatia germana Bunte, care a scris la finalul anului trecut ca fostul pilot de Formula 1, aflat in convalescenta, ar fi facut cativa pasi cu ajutorul persoanelor care il ingrijesc. Avocatul Felix Damm a precizat in cadrul procesului ca fostul sportiv nu poate sta in picioare nici ajutat.

“Exista multe zvonuri referitoare la starea de sanatate a lui Michael. Majoritatea sunt false si ne rugam si speram in fiecare zi pentru a continua sa vedem progrese si sa-l vedem intr-o zi pe Michael refacut dupa teribilele sale leziuni”, a spus in urma cu cateva saptamani Ross Brawn, fost director tehnic la echipa Ferrari si ″team principal″⁣ la Mercedes, care i-a fost alaturi lui Schumacher pe tot parcursul carierei pilotului german.

Septuplul campion mondial de Formula 1 a fost victima unui sever traumatism cranian in accidentul de schi suferit pe 29 decembrie 2013, in statiunea Meribel din Alpii francezi. Dupa mai multe luni de coma artificial, Schumacher a fost adus la locuinta sa din Gland, Elvetia, pe malul lacului Leman, in septembrie 2014, iar de atunci au putut fi obtinute putine informatii legate de sanatatea celebrului pilot.