Romania Azi

BREAKING NEWS. Pedofilul din Bucuresti era politist

Pedofilul din Capitală, care a agresat doi copii într-un lift, a fost prins. Din primele informaţii, bărbatul şi-a recunoscut fapt, el fiind agent la Poliţia Rutieră.

Pedofilul din Capitală care a îngrozit o ţară întreagă, după ce a fost surprins agresând doi copii în lift era angajat al Poliţiei. Potrivit primelor informaţii, agresorul este agent la Poliţia Rutieră.

„Nu cred că i-a ajutat informatia publică (n.r. la prinderea suspectului), ci probele indirecte de pe camerele de supraveghere, există o evidenţă a populaţiei şi e uşor să compari figurile din poze.

În măsura în care, faptul că a fost prins pentru o fapta care a fost înregistrată şi pe care a făcut-o, nu îl decade din dreptul de a fi reprezentat de un avocat, cu alte cuvinte, la momentul de faţă, acest ins are prezumţia de nevinovăţie.

Faptul că a fost înregistrat nu înseamnă că a fost condamnat de o instanţă”, afirmă Gabriel Diaconu, medic psihiatru.

„Cel mai probabil, procuratura va înainta către o instanţă cererea ca acest om să fie expertizat, el are libertatea să refuze expertiza, dar asta l-ar incrima mai mult. Dacă acestă expertiză se va face, trebuie verificat dacă avea discernământ întâi”, adaugă Gabriel Diaconu.

Pedofilul care a agresat, vineri dimineață, doi copii în lift, într-un bloc din București a fost prins de polițiști. Bărbatul, care lucra ca polițist în cadrul Brigăzii Rutiere, și-a recunoscut faptele.

ACTUALIZARE 10:50: Potrivit unor informații Digi24, pedofilul este agent la Poliția Rutieră. Bărbatul a fost audiat toată noaptea și și-a recunoscut fapta. El ar fi, de asemenea, autorul unor fapte de pedofilie, din 2015.

Agentul, în vârstă de 45 de ani, a fost depistat duminică seară, iar cel mai probabil urmează să fie emisă o ordonanță de reținere pe numele acestuia. Polițiștii au analizat imaginile video și au reconfigurat traseul de la momentul în care s-a produs fapta, astfel a fost prins.

Evaluarea psihologică se face la fiecare 3 ani în cadrul Poliției, iar cei care conduc autovehicule, evaluarea se face anual.

Pedofilul căutat de trei zile a fost prins de polițiști. El a fost deja audiat și, potrivit primelor informații, și-a recunoscut fapta. Bărbatul este acuzat că a agresat doi minori într-un lift, dintr-un bloc din Capitală.

„Nu cred că i-a ajutat informatia publică (n.r. la prinderea suspectului), ci probele indirecte de pe camerele de supraveghere, există o evidență a populației și e ușor să compari figurile din poze.

În măsura în care, faptul că a fost prins pentru o fapta care a fost înregistrată și pe care a făcut-o, nu îl decade din dreptul de a fi reprezentat de un avocat, cu alte cuvinte, la momentul de față, acest ins are prezumția de nevinovăție. Faptul că a fost înregistrat nu înseamnă că a fost condamnat de o instanță”, afirmă Gabriel Diaconu, medic psihiatru.

„Cel mai probabil, procuratura va înainta către o instanță cererea ca acest om să fie expertizat, el are libertatea să refuze expertiza, dar asta l-ar incrima mai mult. Dacă acestă expertiză se va face, trebuie verificat dacă avea discernământ întâi”, adaugă Gabriel Diaconu.

Oribila întâmplare căreia i-au căzut victime cei doi fraţi a avut loc într-un bloc din Sectorul 6 al Capitalei. Pentru că tatăl copiilor era la serviciu, iar mama internată în spital, băiatul şi fetiţa au fost lăsaţi în grija unei prietene de familie. La un moment dat, cei mici au mers acasă, foarte aproape, să ia o pungă cu cereale. La întoarcere, au fost acostaţi de individul necunoscut, în lift.

Individul nu a avut probleme să intre în scara blocului. Blocul în care s-a produs teribilul incident nu are interfon, aşa că bărbatului i-a fost foarte uşor să intre în spatele copiilor şi, mai apoi, să-i urmărească până la lift.