Romania Azi

Angajări în POLITIE în 2018, din sursă externă. MAI face peste 6000 de angajări în acest an

Angajări în poliție în anul 2018, din sursă externă. MAI face peste 6000 de angajări în acest an.

Ministerul Afacerilor Interne va organiza concursuri pentru ocuparea posturilor, pentru a compensa deficitul de cadre în acest sector.

Carmen Dan, Ministrul Afacerilor Interne, a făcut, sâmbătă, un anunț important! Mii de români se vor putea angaja în cadrul Poliției, în 2018.

Șefa MAI a dezvăluit că, în cadrul MAI, vor fi, în acest an, circa 6.000 de noi angajați.

Mai mult, aceasta a adăugat că se urmărește ca, în cel mult patru ani, să se poată acoperi deficitul de 23.000 de oameni.

„În anul 2018 vom avea alături de noi, în marea familie a ministerului, aproximativ 6.000 de noi angajaţi.

Este o strategie pe care trebuie să o urmăm cu insistenţă, pentru că eu îmi doresc în trei-patru ani cel mult să reuşim să acoperim deficitul uriaş de 23.000 de oameni pe care îl avem.

Îmi face o bucurie să vorbesc despre dotare; e important să spun că în acest an vom avea cu 70% buget mai mare pentru acest capitol”, a declarat Carmen Dan.

MAI se confruntă cu un deficit major de personal din cauza ieşirilor din sistem ca urmare a accesării dreptului la pensie de către poliţiştii în activitate, dar şi din alte cauze, cum ar fi demisii, transfer etc.

Deficitul de personal are ”un impact major asupra modului de îndeplinire a atribuţiilor legale în cadrul structurilor de ordine publică”, însă sunt afectate şi structuri neoperative din cadrul MAI.

Te-ar putea interesa si:

Jandarmeria va scoate la concurs, din luna ianuarie, 151 de posturi.

„Indiferent că eşti dinamovist, stelist sau ţii cu Viitorul, te poţi face jandarm”, este mesajul postat de jandarmi pe pagina de Facebook, pentru cei interesaţi de un loc de muncă în Jandarmeria Română.

Jandarmeria transmite, într-un comunicat de presă, că pentru reducerea deficitului de personal, instituţia va începe, în perioada ianuarie-martie 2018, procedurile de scoatere la concurs, prin încadrare directă, a 151 de posturi vacante – 51 de posturi de ofiţer, 61 deposturi de subofiţer şi 39 de posturi alocate pentru personalul contractual.

Pe pagina de Facebook, Jandarmeria le transmite celor interesaţi că pot deveni jandarmi indiferent dacă sunt dinamovişti, stelişti sau ţin cu Viitorul.

„Pentru unul dintre “fanii”noştri, anul acesta a adus schimbări importante de percepţie.

Dacă la începutul anului, Bianco Rossi era convins că cea mai proastă meserie este la Jandarmerie, între timp percepţia s-a mai îmbunătăţit. Evident că-l vom susţine şi-i vom răspunde la întrebare.

Bianco Rossi, de curând Jandarmeria Română a scos la concurs 151 de posturi, de ofiţer, subofiţer şi personal contractual.

Aşadar, Bianco Rossi, dacă ai studii în domeniile: I.T., juridic, financiar, marketing, administrare patrimoniu imobiliar, comunicaţii, armament geniu chimic, intendenţă, auto, medical, învăţământ, resurse umane, te aşteptăm în echipa noastră!”, este mesajul postat sâmbătă de Jandarmeria Română.

Comentează

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x